Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Ασάνζ «ξεγυμνώνει» την Google: Μας κατασκοπεύει όπως ακριβώς και η NSA!

Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ εξίσωσε την Google με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), λέγοντας ότι ο τεχνολογικός κολοσσός έχει μετατραπεί σε «μια ιδιωτικοποιημένη έκδοση της NSA», καθώς συλλέγει, αποθηκεύει και καταγράφει τα δεδομένα των χρηστών.

«Το επιχειρηματικό μοντέλο της Google είναι η κατασκοπεία. Περισσότερο από το 80% των κερδών της προέρχεται από τη συλλογή των δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου, την καταγραφή τους, την αποθήκευσή τους, την κατηγοριοποίησή τους, την οικοδόμηση προφίλ που προβλέπει τα ενδιαφέροντα και τη συμπεριφορά τους και τελικά την πώληση των προφίλ αυτών στους διαφημιστές, αλλά και σε άλλους», δήλωσε ο Άσανζ μιλώντας στο BBC.

«Συμπερασματικά, η Google, από άποψη λειτουργίας και πρακτικής, είναι σχεδόν ταυτόσημη με την NSA ή την GCHQ», πρόσθεσε.

Η Google συνεργάζεται με την NSA, με μεταξύ τους συμφωνητικά και συμβόλαια, τουλάχιστον από το 2002, ανέφερε ο Αυστραλός ακτιβιστής σε μια άλλη συνέντευξη στο Sky News.

«Αποτελεί επίσημα μέρος της αμυντικής βιομηχανικής βάσης από το 2009. Έχει εμπλακεί στο πρόγραμμα Prism, παραδίδοντας σχεδόν όλες τις πληροφορίες και όλα τα δεδομένα που συλλέγει στη διάθεση της NSA», τόνισε ο 43χρονος Άσανζ. «Σε θεσμικό επίπεδο, η Google συμμετέχει ενεργά στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».

Η Google έχει ξεγελάσει τον κόσμο ότι είναι «μια παιχνιδιάρικη, ανθρώπινη οργάνωση» και όχι «μία μεγάλη, κακή αμερικανική εταιρεία», δήλωσε στο BBC. «Αλλά στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτό … σήμερα αποτελεί αναμφισβήτητα την εμπορική οργάνωση με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως».

«Η Google έχει πλέον διεισδύσει σε κάθε χώρα, σε κάθε άτομο, που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο», τόνισε.

http://www.hellasforce.com/blog/o-asanz-xegimnoni-tin-google-mas-kataskopevi-opos-akrivos-ke-nsa/

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

 
Copyright © 2014 ARMYNA